Bisnes Sampingan Dari Rumah Dengan Kumpulan Shaklee Paling Havoc Di Malaysia

bisnes berjemaah

Bisnes Sampingan Dari Rumah Dengan Kumpulan Shaklee Paling Havoc Di Malaysia

Bisnes Shaklee memang dah makin naik sekarang. Walaupun bukan produk tempatan, tapi kekuatan Shaklee sebenarnya terletak pada produknya sendiri. Sebelum masuk di pasaran, produk ini mesti diuji dulu keberkesanan dan kualitinya. Kalau tak, memang tak boleh masuk pasaran.

Berpegang kepada moto “Selamat, Dibuktikan Dengan Kajian, Berkesan”, ramai yang nak berkongsi kebaikan produk Shaklee ni kepada orang ramai supaya lebih ramai yang dapat manfaat daripada produk yang berkualiti tinggi ini.

bisnes berjemaah

Bagaimana Nak Bermula?

Saya adalah antara orang yang dah amalkan Shaklee dan menjalankan perniagaan secara sambilan dari rumah. Secara online, lebih tepat lagi melalui blog.

Sebelum tu, saya kenalkan diri saya terlebih dulu dan jatuh bangun saya dalam bisnes Shaklee ni.

bisnes online sabah

Saya mula tulis blog semasa masa belajar. Tapi masa tu saya tulis suka-suka saja. Apa saja aktiviti harian saya masukkan dalam blog.

Tapi, hambar. Blog saya tak ada pembaca.

Kemudian, saya bertemu dengan Shaklee. Dalam group Shaklee saya, iaitu iReach, kekuatan mentor saya ialah di blog. Jadi, beliau telah membimbing dan menggalakkan kami untuk menulis blog.

Saya terlalu teruja menulis blog, tetapi tidak ambil tahu tentang benda-benda teknikal mengenai blogging. Entry blog saya dah terlalu banyak, tapi masih gagal untuk mendapatkan sale.

Sehinggalah suatu hari, Allah tunjukkan bahawa ada masalah teknikal pada blog saya yang menyebabkan blog tu tak sampai kepada pembaca, walaupun dah dikenali oleh Google.

Frust sangat saya masa tu.

Bayangkan, saya dah tulis banyak sangat entry, tapi rupanya bermasalah. Dan masalah itu sukar untuk dibetulkan, kecuali dengan reset balik blog. Reset bermaksud saya akan kehilangan semuanya.

Berbekalkan sedikit semangat untuk berkongsi, saya bangkit dengan blog baru.

Alhamdulillah, melalui blog baru, banyak orang hubungi saya. Malah, banyak entry saya berada di muka surat pertama Google. Ranking pertama pun ada.

Terbalas usaha kecil saya.

Walaupun saya sibuk dengan urusan harian, malah masa kami sekeluarga melancong di luar negara, oder tetap masuk. Seronok kan?

Memang saya bersyukur sangat.

Sebab tu saya nak berkongsi dengan lebih ramai orang. Saya juga nak anda menikmati apa yang saya dah dapat.

Tapi, tanpa perlu bersusah-payah seperti saya. Sekurang-kurangnya lebih mudah sikit sebab anda tak perlu ulang kesilapan yang saya dah lakukan.

Saya tak nak anda rasa terlalu banyak persaingan di Facebook hingga anda rasa bisnes Shaklee ni susah. Walhal sebenarnya sangat senang.

Sebab tu saya lancarkan,

 

Akademi Blog Verstail

 

Dalam akademi ini, anda akan gunakan blog sebaik-baiknya untuk menjual produk Shaklee dan mengembangkan empayar anda sendiri.

Jika anda belum biasa dengan blog, anda akan dibimbing satu persatu untuk membangunkan blog dengan tangan anda sendiri.

5 Sebab Kenapa Guna Blog Untuk Bisnes Shaklee

Sebelum itu, saya ingin kongsikan 5 kelebihan menggunakan blog sebagai medium untuk bisnes Shaklee :

Anda boleh buat bisnes secara senyap-senyap tanpa diketahui oleh sesiapa, terutama jika anda seorang pemalu. Tiada siapa tahu yang anda sebenarnya sedang bina lubuk duit.

Pasaran yang lebih meluas. Blog boleh dibaca oleh orang 1 Malaysia. Tak perlu risau nak jual kepada kawan-kawan atau ahli keluarga sahaja.

Bisnes anda tampak lebih profesional dan meyakinkan. Orang tak rasa anda adalah penipu atau scam.

Bisnes berjalan sepanjang masa walaupun anda sedang sibuk dengan urusan harian, bercuti, melancong. Bisnes akan tetap berjalan. Untuk pengetahun anda, ramai leaders Shaklee yang berjaya melalui blog tapi sebenarnya sedang jaga anak yang sakit.

Buat sekali tetapi hasil berterusan. Daripada 1 entry saja, 10 tahun akan datang pun tak mustahil ada orang masih mencari.

Nak join sekarang? Tak sabar Dah?

Tunggu dulu..

Ada benda lagi yang saya nak share dengan anda.

Saya dah sediakan modul untuk membantu anda.

Modul #1 – Bina blog

Saya akan bimbing anda dari langkah pertama untuk bina blog dan setting yang akan jadikan blog anda mesra pembaca.

Modul #2 – Berlatih menulis

Saya akan dedahkan anda teknik ‘menulis blog power’ yang saya gunakan sampai hari ini untuk menarik minat orang membaca entry saya.

Modul #3 – Penggunaan keyword

Keyword adalah benda paling penting dalam penulisan blog kerana melalui keyword orang akan temui blog kita.

Modul #4 – Close sale tanpa menjual

Salah 1 keistimewaan Shaklee ialah anda daripada blog anda akan dapat jual barang tanpa perlu berhubung dengan pelanggan.

Modul #5 – Cara kumpul database pembaca

Database ialah prospek-prospek kita. Walaupun pada kali pertama mereka tak beli, tapi sangat penting untuk terus follow up. Mana tau terbuka hati mereka suatu hari nanti.


Ok, tak sabar dah nak tulis blog ni.

Sabar, sabar dulu bohhh..

Ada syaratnya.

#1 – Akademi Blog Verstail ini hanya untuk ahli yang berdaftar di bawah no ID 854291 sahaja

Bagi yang belum mendaftar sebagai ahli Shaklee, boleh hubungi no whatsapp saya –

012-6211883

Bagi yang sudah mendaftar sebagai ahli, boleh rujuk upline masing-masing.

#2 – Mesti proaktif dan sedia berdikari

Anda boleh jadi sesiapa sahaja. Pelajar, surirumah, bekerja. Mungkin anda tak pandai langsung buat blog. Jangan risau, sebab saya akan bimbing anda. Tapi syaratnya, anda mesti proaktif dan bersedia untuk belajar.

Saya tak kisah kalau terpaksa ajar 10 kali benda yang sama, asalkan anda suarakan masalah anda dan bersedia untuk betulkan kesilapan dan terus belajar.

#3 – Tak harapkan pulangan yang segera

Membina bisnes adalah 1 proses yang panjang dan memerlukan kesabaran. Pada peringkat awal, memang sangat perlu berusaha dengan kuat. Dan mungkin tak dapat apa-apa pun.

Tapi, percayalah bila tiba masanya, anda akan kemanisan.

#4 – Sanggup beri komitmen 100%

Walaupun anda kata nak buat bisnes Shaklee sebagai bisnes sampingan, tapi kena bagi komitmen sebagai bisnes sampingan. Ramai orang yang dah ada kerjaya boleh berjaya dalam Shaklee.

Kalau rasa-rasa sekejap nak buat, banyak nak berehat, baik tak payah join.


Berapa Nilai Yang Perlu Anda Laburkan Untuk Menyertai Akademi Ini?

Dengan menyertai Akademi Blog Verstail hari ini, anda akan dapat:

1) Jadi bisnes partner saya di Shaklee – Fyda Noh (ID Shaklee 854291)

2) Akses ke Facebook Group Verstail bernilai RM350

3) Akses ke WhatsApp Support Group ahli makan sendiri yang terdiri dari doktor perubatan dan ahli Shaklee yang telah amalkan Shaklee melebihi 5 tahun bernilai RM 109

4) eBook dan bimbingan close deal bernilai RM150

5) Belajar SEO berharga RM2,500

Kalau ikutkan kos yang perlu anda laburkan ialah

RM3,109..

Tapi untuk 1 tempoh yang terhad, anda boleh daftar di Akademi Blog ini dengan

hanya RM299 SAHAJA

Anda dah jimat sebanyak RM2,810.

————————————————————————————————
Saya Berminat & Teruja Nak Mulakan Blog

Terima kasih sangat-sangat sebab berminat.

In sha Allah kita usaha sama-sama untuk berjaya.

Anda boleh klik nombor whatsapp saya di bawah dan saya akan terangkan langkah seterusnya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *