Bisnes Online Dengan Modal Rendah Untuk Wanita Bekerja Untuk Simpanan Masa Depan Anak

Bisnes Online Dengan Modal Rendah Untuk Wanita Bekerja Untuk Simpanan Masa Depan Anak

Zaman ekonomi meleset ni sekarang, menuntut seorang isteri juga keluar bekerja untuk membantu suaminya mencari nafkah. Kalau suami sorang je bekerja, belanja keluarga mungkin agak terhad dan agak sukar untuk menyimpan duit. Ada sesetengah orang tu, dua-dua bekerja pun masih juga tak cukup. Sampai bila nak terus hidup dalam terdesak?

Sebenarnya wanita ni, makhluk yang sangat hebat. Dalam kelembutannya, tapi bila dia bertekad untuk buat sesuatu, in sha Allah dia akan cari jalan untuk buat.

Begitulah yang saya saksikan dalam perniaagan Shaklee di Malaysia. Pada awalnya digerakkan oleh wanita-wanita. Yang lebih mengagumkan lagi, wanita yang ada kerja hakiki. Tapi, mampu membahagikan masa antara bisnes dan keluarga. Berjaya dalam bisnes tanpa mengabaikan anak-anak dan suami.

perniagaan online sabah

Saya Ingin Membantu Wanita-Wanita Bekerja Mendapat Pendapatan Sampingan

Kalau nak ikut, gaji saya memang cukup untuk diri sendiri. Tapi, lepas berkahwin dah dapat anak, makin banyak perbelanjaan diperlukan. Banyak benda yang biasa saya beli untuk diri sendiri terpaksa saya cut, untuk anak-anak.

Yelah, zaman sekarang ni ekonomi tak menentu. Kadang-kadang rasa kerajaan pun tak boleh nak bantu dah. Dengan harga minyak yang makin naik, harga barang pun makin naik.

Tak boleh bayangkan macammana keadaan bila anak-anak kita dah besar nanti. Duit belajar nya macammana. Sekarang pun ramai dah terpaksa buat pinjaman PTPTN, dan ramai terperangkap dalam hutang ni. Kata orang, memang salah mereka tu. Bayar sikit-sikit pun ok, asalkan bayar. Masalahnya lepas universiti pun susah nak dapat kerja.

Kalau fikir masa depan, tanpa buat apa-apa memang memeningkan kepala.

Saya Sediakan Platform Dan Sistem Untuk Mudahkan Urusan Berniaga

Jika anda berminat untuk menjalankan perniagaan side income dengan saya, saya telah sediakan panduan untuk anda berbisnes dengan blog. Cuma perlu ikut saja.

Tapi, saya tak janjikan perniagaan ini sangat mudah. Dah update blog sekali, terus dapat hasilnya. Tapi in sha Allah perniagan ni tak perlukan modal yang banyak, cuma untuk berjaya memang kena korbankan sesuatu. Mungkin masa lapang, mungkin waktu tidur. Itu anda akan decide bila dah join bisnes ni.

Alhamdulillah, setakat ini tak rasa terbeban dengan bisnes online walaupun masih bekerja tetap. 8 pagi – 5 petang memang tak boleh kacau. Mula-mula memang fikirkan masa depan anak, tapi alhamdulillah sekarang pun kami dah bawa anak melancong ke Jepun, UK dan Eropah.

Syiok kan?

Pengalaman di Osaka

Pengalaman di Tokyo

Pengalaman di London

bisnes online sabah

Jika anda berminat untuk memulakan bisnes sekarang, boleh hubungi saya di nombor ini,

Fyda – 012 621 1883

Atau boleh isi borang di bawah

2 comments

  • rasa seronok pulak baca blog ini..

    keadaan yang terdesak itu ada positifnya juga..

    otak ligat untuk mencari jalan untuk ‘solve problem’

    • ya betul tu.. bila dah terdesak macam2 idea kreatif muncul. Tapi tak sikit yang tak jumpa jalan keluar hingga ambil langkah mengakhiri hidup. Na’uzubillah.. sebab tu lebih baik bersedia dari awal kan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *