Bahaya Penyakit Hypertiroid Yang Boleh Menyebabkan Kematian

bengkak leher kiri

Bahaya Penyakit Hypertiroid Yang Boleh Menyebabkan Kematian

Hormon tiroid adalah hormon yang dihasilkan oleh kelenjar tiroid yang terletak di bahagian hadapan leher. Hormon ini sangat penting dalam fungsi metabolisma tubuh. Jadi, sangat penting untuk hormon ini berada dalam paras normal setiap masa kerana hormon tiroid berlebihan boleh menyebabkan metabolisma badan menjadi terlalu laju dan begitu juga jika paras hormon ini terlalu rendah, metabolisma badan menjadi sangat perlahan.

bengkak leher kiri

Baca lebih lanjut tentang penyakit tiroid

Bagaimana kesan hormon tiroid kepada jantung.

Hormon ini antara hormon penting yang terlibat dalam metabolisma badan. Metabolisma ialah proses-proses kimia yang berlaku dalam sel yang menggerakkan tubuh dan organ kita setiap hari.

Hormon tiroid yang berlebihan dalam tubuh menyebabkan rentak jantung menjadi laju, seperti orang sedang bersukan. Selain itu jumlah darah yang perlu dipam oleh jantung juga meningkat, jadi beban jantung bertambah menjadikan dinding jantung lebih tebal dan ruangan jantung mengembang.

Lama-kelamaan apabila saiz jantung makin mengembang, injapnya tidak boleh tertutup dengan sempurna. Injap yang longgar ini menyebabkan darah tidak dapat dipam dengan baik menyebabkan darah makin berkumpul dalam jantung. Lama kelamaan boleh menyebabkan kegagalan jantung dan darah boleh masuk ke dalam paru-paru dan boleh menyebabkan kematian.

Hipertiroid juga boleh menjejaskan impuls elektrik menyebabkan rentak jantung menjadi tidak sekata, atau keadaan yang dipanggil atrial fibrillation (AF). AF boleh menyebabkan darah membeku dalam jantung, kerana kadang-kadang denyutan boleh jadi perlahan dan darah berkumpul dalam jantung. Pesakit AF biasanya perlu makan ubat pencair darah untuk mengelakkan darah beku. Namun, jika penyebabnya ialah hipertiroid, cara pengurusan mungkin berbeza.

Disclaimer : Saya cuma terangkan secara ringkas, proses ini mungkin mengambil masa yang lama untuk terjadi.

Bebas ubat tiroid dengan Vivix

–Ein la

-Ein naper?

–Ein dah tak ada tyroid lagi. Kata doktor tak payah makan ubat doktor lagi..

-Selepas ambil Vivix?

–Just makan suplemen yang In makan (Vivix)

-Syukur, alhamdulillah

–Alhamdulillah sangat2.. Padahal baru 14 hari makan Vivixpenawar tiroid

Bagaimana Vivix membantu pesakit tiroid?

Vivix mengandungi resveratrol yang bukan sahaja tinggi kandungan antioksida, malah anti-radang dan membantu pencegahan kanser dan penyakit jantung.

Dalam kes tiroid, resvesratrol membantu fungsi kelenjar tiroid dengan membantu memerangkap iodin dan meningkatkan hormon TSH, iaitu hormon yang dibebaskan dari kelenjar pituitari di otak yang merangsang penghasilan hormon tiroid.

testimonial vivix untuk tiroid

Sebarang pertanyaan, boleh whatsapp saya di 012 621 1883

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.