Bagaimana Jangkitan Hepatitis B Boleh Dirawat?

hepatitis b oleh dirawat

Bagaimana Jangkitan Hepatitis B Boleh Dirawat?

Penyakit Hepatis B disebarkan oleh virus Hepatitis B. Penyakit ini menjadi endemik di mana-mana diseluruh dunia. Virus hepatitis B menyerang hati dan menyebabkan penyakit akut dan kronik. Boleh dijangkiti melalui pemindahan darah sama ada dalam kuantiti besar atau kecil, hubungan seksual, dari ibu kepada anak dalam kandungan dan perkongsian jarum suntikan.

Sebelum tahun 1985, banyak penyakit hepatitis B yang dilaporkan kerana tiada saringan terhadap produk darah, namun kini penyakit ini lebih banyak berjangkit melalui hubungan seksual.

Semakin awal seseorang dijangkiti hepatitis B, risiko untuk menjadi pembawa adalah tinggi.

Data Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) menganggarkan lebih 600,000 orang meninggal dunia setiap tahun akibat penyakit hepatitis B akut dan kronik. Sementara 25% orang dewasa yang menghidap hepatitis B kronik mendapat jangkitan hepatitis B sejak zaman kanak-kanak. Komplikasinya mereka cenderung untuk mendapat kanser hati atau sirosis hati (berparut). Sebagaimana hepatitis A, hepatitis B juga boleh ditangani dengan vaksin.

hepatitis b oleh dirawat

Penyakit Hepatitis B Boleh Diwarisi

Kebanyakan orang yang dijangkiti Hepatitis B, tiada apa-apa simptom. Ada juga yang mungkin demam, muntah dan mengalami tanda-tanda jangktan virus yang ringan.

Jika antibosdi dalam badan anda cukup kuat, virus itu mungkin boleh dibunuh sepenuhnya dan anda bebas daripada virus Hepatitis B. Jika anda bernasib tak baik, ia boleh berlarutan kepada penyakit kronik. Anda sekarang adalah pembawa virus Hepatitis B dan berisiko untuk menyebarkan kepada orang sekeliling, terutamanya jika mengandung.

Hepatitis B kronik boleh menyebabkam barah hati dan boleh membawa maut.

Selalunya Hepatitis B kronik hanya dikesan jika ujian darah dibuat dan banyak dikesan dalam ibu mengandung kerana ada ujian saringan.

Nasib Penyakit Hepatitis Kronik

1. Antibodi dalam badan anda cukup kuat untuk melawan virus ini dan dihapuskan 100% daripada badan anda.

2. Kekal dalam keadaan kronik dan tak berupaya menjangkiti orang lain.

3. Berubah daripada kronik kepada fasa yang boleh menjangkiti orang lain. Pada peringkat ini, anda perlukan rawatan.

4. Merosakkan hati – sirosis hati ataupun kanser.

Penggunaan Interferon Untuk Pesakit Hepatitis

Ubat antivirus memang ada untuk mengubati penyakit Hepatitis B. Namun kini, ada 1 ubat baru yang muncul iaiti interferon. Interferon sebenarnya adalah salah 1 komponen antibodi badan. Tapi masalahnya, interferon sangatlah mahal harganya.

Ada 1 alternatif yang saya boleh cadangkan kepada anda yang menghidap Hepatitis B untuk kuatkan sistem imun, iaitu Nutriferon Shaklee.

Nutriferon Shaklee dibangunkan oleh pakar imunologi, Dr Kojima yang menemui interferon, antibodi semulajadi dalam badan tu. Interferon yang saya cakap diatas yang digunakan untuk merawat penyakit hepatitis tu adalah interferon sintetik yang dicipta dalam makmal.

Nutriferon Shaklee dikaji selama 40 tahun selepas beribu-ribu sebatian lebih 2000 jenis herba berlainan. Dr Kojima membangunkan satu-satunya inteferon semulajadi di dunia.

Dihasilkan daripada estrak 4 tumbuh-tumbuhan, iaitu biji labu, bunga Safflower, Honeysuckle Jepun dan biji Plantago. Keempat-empat tumbuhan ini berupaya mendorong pengeluaran interferon secara semulajadi dalam tubuh.

Kandungan Reseveratrol Dalam Vivix Mempunyai Tindakan AntiViral

Vivix pula adalah suplemen terbaik dalam mengawal pelbagai penyakit kronik kerana kandungan bahan aktifnya iaitu resveratrol. Selain itu, resveratrol juga bersifat antivirus, yang berpotensi untuk mencegah penyakit-penyakit berjangkit.

 

bengkak hati

 

Testimoni Vivix Dan Nutriferon Untuk Hepatitis B

Downline saya sorang ada hepatitis B. Sekarang makan Vivix dan Nutriferon. Dan ada tambahan vitamin lain. Hati dia bersih tak ada masalah. Badan dia pun sihat. Padahal doktor pakar cakap keadaan dia tu (ALT 400+) sepatutnya dia dah nazak dah.

Kuasa Allah + amazing Shaklee Vivix dan Nutriferon.

-Pengedar Shaklee

———————————————————————-

Untuk dapatkan Vivix dan Nutriferon untuk masalah Hepatitis anda, boleh hubungi saya di www.wasap.my/6012621883 (klik saja link ini)

Atau jika ada debit/kredit card dan nak beli secara online, boleh klik sini saja – Pesakit hepatitis nak jaga kesihatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.