Bagaimana Anak Ini Bantu Ibunya Yang Kena Strok Akibat Tekanan Darah Tinggi

tekanan darah 200

Bagaimana Anak Ini Bantu Ibunya Yang Kena Strok Akibat Tekanan Darah Tinggi

Penyakit tekanan darah tinggi adalah salah 1 daripada penyakit 3 serangkai. Penyakit ini biasanya terjadi kepada orang-orang tua sampaikan jadi 1 trademark, dah tua mesti lah kena penyakit. Sampai orang tua pun terpaksa redha je bila dah kena penyakit-penyakit ni. Apa nak buat, inilah nasibku.
Persoalannya, kenapa ada setengah orang tua tak dapat pun penyakitnya dan kenapa penyakit-penyakit ini makin meningkat dikalangan orang muda?
tekanan darah 200

Dalam Jurnal yang bertajuk Free Radicals, Antioxidants in Disease and Health yang dimuatkan dalam International of Biomedical Science : IJBS mengatakan bahawa radikal bebas yang berlebihan dalam badan kita merosakkan sel-sel badan dan melemahkan fungsinya sehingga mencetuskan pelbagai penyakit kronik. Sama seperti apa yang terjadi kepada orang tua melaui proses penuaan.

Secara asasnya, radikal bebas atau proses stress oksidatif adalah diperlukan oleh badan untuk melawan anasir2 jahat yang memasuki badan. Tapi apabila ia berlebihan, ia mula merosakkan sel-sel yang sepatutnya dilindungi.

Jadi, dalam keadaan sekarang, kita memang banyak terdedah kepada radikal bebas, jadi tak hairanlah jika penyakit ini makin meningkat dikalangan orang muda.

Saya nak kongsi seorang anak yang tak tahan tengok maknya yang ada penyakit tekanna darah tinggi yang penat dan stress, sehingga pernah kena strok.
Bila Allah turunkan penyakit, dia akan turunkan ubatnya sekali. Tugas kitalah berikhtiar untuk cari ubat.

Testimonial Tekanan Darah Tinggi Menyebabkan strok dan bagaimana Vivix membantu

tekana darah tinggi 200 lebih

Mak saya ada hipertensi. Dia sampai kena warded sebab tiba-tiba kena stroke. Pastu kolesterol level memang high. Dia selalu penat, stress dalam kerja dan urus rumah. Dahla saya jauh nak tengok mak.

In the end, saya bagi Vivix. Paling best tengok muka mak berseri dah. Makcik-makcik cakap kembali muda. Mak cakp ubat darah tinggi yang banyak sangat tu dia takyah makan pun okay. Mak lebih cergas dan sihat.
Alhamdulillah, syukur. Vivix memang perlu dalam keluarga kami
~Puan Nida Syam
rawat strok
Namun, harus diingat, Vivix bukanlah bertujuan untuk merawat tapi untuk membekalkan nutrisi kepada sel dan membantu untuk menghasilkan sel yang lebih sihat. Jadi, ikut nasihat doktor anda dan jangan sekali-kali berhenti makan ubat atau temujanji dengan doktor.
Jika anda berminat untuk dapatkan Vivix atau nak dapatkan info produk, boleh whatsapp saya di 012 621 1883 atau isi saja borang dibawah, saya akan hubungi anda secepat mungkin.

6 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *