Atasi Masalah Haid Tak Teratur, Penyebab Badan Lesu Tak Bertenaga

haid tak lancar apa penyebabnya

Atasi Masalah Haid Tak Teratur, Penyebab Badan Lesu Tak Bertenaga

Period yang tak teratur atau tak lancar, memang masalah besar bagi wanita. Memang perubahan hormon boleh menyebabkan seorang wanita selalu penat, hilang mood dan mood swing.

Ada yang stress dan emosi memanjang. Ada juga yang jadi jerawat teruk. Penat badan. Kalau nak tahu hormon estrogen melindungi tulang wanita. Jadi, kalau hormon estrogen tak betul, risiko tulang rapuh atau osteoporosis sangatlah tinggi.

Yang paling stress sebab susah nak dapat cahaya mata. Bagi pasangan yang dah kahwin, tentulah cahaya mata akan menyerikan lagi rumah tangga kan?

Yerlah, tak period kan. Macam mana nak dapat dapat anak kan? Bukan mustahil untuk mendapat anak, tapi peluangnya agak tipis.

Bagi pasangan yang dah berumah tangga, langkah pertama yang perlu dibuat ialah pastikan period lancar dulu.

Setiap bulan biar period menjengah. InshaAllah mudah untuk merancang kehamilan.

Macam Puan Dr X ni, period dah jadi teratur dah dengan pengambilan Vivix. Alhamdulillah.

haid tak lancar apa penyebabnya

Lagi yang kita risau bila period tak teratur, atau sikit-sikit keluar takutnya dia patah balik ke dalam falopian tiub, seterusnya berisiko tinggi untuk penyakit endometriosis.

Vivix mungkin satu-satunya cara paling selamat dan berkesan untuk betulkan balik kitaran haid anda. Produk Shaklee takkan keluar di pasaran selagi belum terbukti selamat kepada manusia. Produk Shaklee semuanya lulus KKM sebelum dipasarkan. Bukannya pasarkan dulu, baru apply KKM.

Mau Vivix untuk lancarkan period? Usah malu usah segan, whatsapp aje ke

012 621 1883 ya. Nama saya Fyda. Atau boleh isi borang di bawah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *