Apa Masalah Haid Sampai 15 Hari?

bahaya haid terlalu lama

Apa Masalah Haid Sampai 15 Hari?

Bila darah haid tak pandai kering dah lebih 15 hari, mana-mana perempuan pun mesti dah risau. Memang tahu, tak normal tu kalau masih berdarah banyak lebih 15 hari.

Antara masalah yang paling popular yang hanya dialami oleh wanita ialah masalah haid. Disebabkan haid dipengaruhi oleh hormon, jadi biasanya wanita-wanita ini sebenarnya mengalami masalah hormon tak stabil dan dah tentu ada jalan penyelesaian untuk betulkan balik hormon.

Memang ramai wanita yang datang ke klinik mengadu masalah haid. Ada yang tak datang haid lama, tapi tak mengandung pun dan ada yang haid tak pandai berhenti. Ada banyak sebab tau kena darah keluar tak berhenti. Kalau masalah hormon pun kita risau jugak, nak cari punca kat mana hormon tu jadi tak stabil. Tapi kebanyakan masa mungkin stress, pemakanan tak sihat dan berat badan berlebihan.

Saya nak share kisah kawan saya yang mengalami masalah berkaitan haid dan bagaimana dia menyelesaikannya.

bahaya haid terlalu lama

=======================================

Doktor Cakap Masalah Hormon

Tak pernah seumur hidup saya, darah haid berlarutan lebih dari 15 hari.

Tiba-tiba bulan lepas darah saya tak mahu berhenti. Bahkan pada hari ke – 18, darah yang sepatutnya kering menjadi banyak semula.

Saya mula risau, ada fibroid ke? Atau cyst ke?

Atau, penyakit yang ramai wanita takut. Tak berani nak sebut.

Lantas saya jumpa pakar sakit puan.

Alhamdulillah doktor check semua ok. Cuma mungkin ada masalah hormon, jadi darah tiba-tiba keluar berlarutan.

Doktor bagi ubat untuk hentikan darah. Doktor bagitau keadaan saya ini mungkin ambil masa lebih 3 bulan untuk pulih kembali.

Kena Tukar Pad Tiap Kali Nak Solat

Sangat tak selesa bila setiap kali mahu solat, saya perlu bersihkan darah dan tukar pad.

Takkan kena hadap selama lebih 3 bulan?

Saya Google nama ubat tersebut untuk baca side effect ubat.

Long story cut short, saya decide untuk detoks dengan Set Detoks Shaklee terlebih dahulu, ubat hold kejap.

Saya tahu pemakanan saya setakat ini dah tak berapa clean, dan kebanyakan penyakit adalah sebab toksin banyak sangat dalam badan.

Kalau seminggu tiada perubahan, baru saya akan cuba ubat doktor.

Mula Jaga Makan

Saya mulakan dengan ESP yang dibancuh bersama Nutriferon dan Performance Drink, makan sekali GLA, DTX, Peppermint Ginger, Alfalfa.

Kemudian saya tambah Vitamin C dan Omega Guard.

Saya juga elak makanan bergula, roti putih dan kafein.

Mula-mula bantai je, tapi bila ambil benda-benda tu, nampak darah banyak balik. So saya pause.

Alhamdulillah hari pertama saya makan, darah berkurangan sehingga dah tidak perlu pakai pad.

Hari-hari seterusnya darah semakin sedikit dan akhirnya hanya discharge jernih yang keluar.

Terkini, selepas seminggu konsisten Set Detoks versi saya ini, saya hampir bersih dari darah.

Keputihan petanda darah kering, telah mula muncul.

Syukur alhamdulillah. Syukur.

Tak perlu dah hadap darah tak berhenti 3 bulan.

====================================================

haid lebih 10 hari

Apa yang kawan saya buat ialah dia detoks badan dia. Iaitu buang semua kotoran dan toksin yang mengganggu fungsi badan yang normal.

Kepada anda, wanita di luar sana yang ada masalah dengan kitaran haid, terutamanya yang sedang ikhtiar untuk dapatkan anak. Jangan tunggu-tunggu untuk selesaikan masalah anda. Sebab ramai yang dah buat detoks dan dapat khabar gembira.

Makin lama anda tunggu, jangan terkejut kalau masalah anda semakin melarat.

Untuk info lanjut atau nak order Set Detoks Shaklee, boleh whatsapp saya

012 621 1883

Kalau nak beli sendiri online, boleh klik Set Detoks Untuk Haid Berpanjangan

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *