Adik-Adik Asyik Minta Duit, Ini Cara Nak Buat Supaya Kaya Sama-Sama

bagaimana nak kaya

Adik-Adik Asyik Minta Duit, Ini Cara Nak Buat Supaya Kaya Sama-Sama

Ingat lagi tak sejarah yang berlaku dalam dunia ni bermula tahun lepas?

Kita masuk tahun 2020 dengan wabak Corona Virus atau Covid-19. Lagi dikejutkan apabila PKP atau perintah kawalan berkurung dilancarkan di seluruh negara.

Mula-mula mungkin kita sangat excited dan gembira sebab boleh habiskan masa di rumah, tak payah pergi kerja. Namun, excited macammana pun, masalah lain pula yang memainkan peranan.

Kewangan kita makin susut. Malah ada yang benar-benar terjejas dengan PKP kerana gaji dipotong, ada yang tak dapat gaji langsung dan malah ada yang dibuang kerja. Sangat menyedihkan.

Lagi mengejutkan, banyak bisnes-bisnes yang terpaksa gulung tikar.

Namun, dalam masa PKP tu, pengedar-pengedar Shaklee sasau mencari stok kerana tiba-tiba stok produk Shaklee kehabisan. Macam tu sahaja. Benda ni sangat mengejutkan, sebab memang tak pernah berlaku dalam sejarah.

Kenapa Shaklee Ialah Bisnes Yang Patut Anda Consider Jika Nak Mulakan Bisnes?

Ramai orang yang mengintai peluang untuk bisnes dalam musim PKP ni. Soalnya bisnes apa yang berbaloi untuk duit anda?

Secara peribadinya, saya sangat cadangkan bisnes Shaklee ini kerana 3 points yang saya nak kongsikan dengan anda.

1. Bisnes Shaklee tak bergantung kepada trend atau viral

Ramai orang bila nak start bisnes, mereka suka ikut trend atau tengok produk yang viral. Sebabnya, masa tengah viral tu mungkin ramai orang cari.

Contohnya, bisnes fesyen. Mungkin sekarang tengah famous tudung bawal. Untuk up dengan market semasa, anda pun perlu ambil stok tudung bawal. Kalau nak ambil stok, takkan nak sikit-sikit kan? Mestilah kena ambil banyak. Bayangkan, jika trend tu dah habis, orang dah cari tudung jerung dah contohnya, apa jadi dengan tudung bawal anda?

Begitu juga dengan produk viral. Contohnya makanan viral. Hampir semua restoren akan sediakan menu itu. Malah, mungkin semua orang pun nak bisnes makanan tu. Tapi, bila viral tu dah kurang, mungkin makanan itu terus dilupakan.

Berbeza dengan Shaklee yang jual produk untuk kesihatan. Semua orang pun nak sihat. 10 tahun dulu pun orang nak sihat, zaman sekarang pun orang nak sihat. 10 tahun ataun 20 tahun akan datang pun, orang nak sihat. Sebab tu, permintaan sentiasa ada.

Tambahan pula, produk Shaklee ni bukan calang-calang. Mungkin semua orang yang jual akan mengaku produk dia yang terbaik, tapi produk Shaklee ni untuk apa yang dia cakap, ada bukti bertulis. Setiap produk Shaklee dibuktikan dengan kajian klinikal. Produk Shaklee juga terbukti selamat untuk jangka masa panjang dan tak bahayakan organ dalaman termasuk buah pinggang.

Mungkin banyak kita tengok produk yang berkesan melalui testimoni, tapi bolehkan dijamin produk itu selamat?

vitamin shaklee

2. Superleverage

Leverage tu maksudnya kita boleh agih-agihkan tugas dan tak perlu buat semua kerja sendiri.

Contoh, kalau kita nak buka kedai makan – kita kena cari modal sendiri untuk buka kedai, kena cari kedai, kena reka menu sendiri, kena ada resipi sendiri. Masa awal-awal buka kedai, perlu kerja lebih keras untuk kenalkan kedai makan anda kepada orang ramai.

Berbeza dengan Shaklee, semua dah tersedia. Jadi, anda boleh mulakan bisnes seawal hari pertama anda daftar bisnes.

Company yang kukuh

Syarikat Shaklee dah wujud di dunia ni lebih 60 tahun dan memang dah sedia ada produk. So, kita tak perlu nak fikir-fikir pasal produk. Lagipun, produk Shaklee ni pula semuanya berasaskan sains.

Compensation plan Shaklee

Shaklee ni ialah syarikat network marketing. Jadi, dalam bisnes ni anda bukan sahaja nak jual produk tetapi juga boleh membina organisasi sendiri. So, anda bukan sahaja dapat hasil daripada hasil jualan anda sendiri, tetapi juga daripada hasil dari seluruh ahli dalam kumpulan anda.

Untungnya di sinilah, sebab kita buat bisnes dalam kumpulan. Sebab masa kita sangat singkat. Kalau ikut dalam 24 jam sehari, apa ja kita mampu buat kan? Tapi kalau buat ramai-ramai masa tu income kita dah tak berkadar langsung dengan masa kita.

Sistem dan tools yang berkesan untuk bina bisnes

Ini adalah yang paling special jika anda join group iReach. Sebab dalam group ini kami menggunakan sistem dan alat bantu dalam bisnes yang anda daftar je hari ni, anda boleh terus buat bisnes.

Selain daripada tu, support group kita memang sangat kuat.

alat bantu bisnes

Pelanggan yang berpuashati

Antara tanda bisnes kita akan berkembang ialah apabila kita ada pelanggan dan pelanggan itu akan terus beli dengan kita. Bukan itu sahaja, tapi dia akan refer pula kawan-kawan dia pula untuk guna produk yang kita jual.

Itulah yang berlaku kepada kami di Shaklee. Sebab orang yang guna produk ni rasa kesannya dan itulah yang buat kadar repeat order tu sangat tinggi.

3. Peluang untuk bantu orang lain bina bisnes sendiri

Ini sebab saya rasa kenapa ramai orang bersemangat nak buat Shaklee. Sebabnya kita tengok ramai orang keliling kita yang susah. Termasuklah ahli keluarga kita sendiri mungkin. Tapi, macammana kita nak tolong sedangkan kita pun cukup-cukup makan je?

Shaklee menawarkan peluang yang sama kepada sesiapa sahaja untuk mulakan bisnes dengan modal yang rendah.

Ada orang kata kalau kita buat bisnes lain, boleh bantu orang yang memerlukan dengan ambil mereka bekerja. Tapi, seramai mana pekerja kita nak ambik? Dengan Shaklee kita boleh tawarkan peluang bisnes kepada siapa-siapa pun.

Pendek kata, kita tak kaya sorang-sorang tapi kaya secara berjemaah.

bagaimana nak kaya

Bagaimana Nak Mula Bisnes Dengan Shaklee?

Anda cuma perlu buat 1 tindakan yang mudah, iaitu hubungi saya sekarang dan saya akan guide anda untuk buat bisnes ni

Boleh hubungi Fyda di 012 621 1883
WhatsApp kami di 012 621 1883 (klik dari smartphone anda).

Follow FB Fyda Noh untuk chat secara langsung.

Daftar keahlian Shaklee di “Join Now sekarang & nikmati penjimatan hingga 20%.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.