4 Langkah Kurangkan Risiko Serangan Jantung Yang Boleh Bawa Maut

makan ubat kolesterol

4 Langkah Kurangkan Risiko Serangan Jantung Yang Boleh Bawa Maut

Penyakit jantung adalah antara penyakit yang paling tinggi menyebabkan kematian di Malaysia, malah seluruh dunia. Menurut statistik Kementerian Kesihatan Malaysia, penyakit ini merupakan pembunuh no. 1 di Malaysia. Sangat menakutkan. Betul tak?

Salah 1 penyebab sakit jantung yang diketahui ialah arteri atau salur darah tersumbat disebabkan oleh kolesterol yang tinggi. Bila arteri tersumbat, darah tak dapat mengalir dengan lancar. Tak cukup darah sampai ke jantung, jadi jantung tak boleh mengepam darah.

Antara gejala sakit jantung ialah sakit dada terutamanya sebelah kiri, sakitnya sampai ke rahang dan tangan sebelah kiri. Mungkin juga sakit kepala, sesak nafas, sering letih dan denyutan jantung tak sekata.

makan ubat kolesterol

Untuk kurangkan risiko sakit jantung ni, kita boleh ambil langkah untuk mengurangkan kolesterol dalam badan. Inilah yang kita kena atasi untuk meningkatkan tahap kesihatan dan kualiti hidup.

Kali ni saya nak kongsikan 4 langkah mudah untuk mencegah dari serangan jantung dan salur darah tersumbat.

Anda boleh baca juga dengan lebih lanjut Cara Kurangkan Risiko Serangan Jantung.

Langkah Pertama – Menghalang kemasukan kolesterol

Menghalang kemasukan kolestrol ke dalam arteri atau salur darah dengan pengambilan Phytocol-ST. Apabila arteri terhindar dari mendapan kolestrol, maka risiko untuk arteri tersumbat dapat dielakan seterusnya risiko serangan jantung menjadi semakin rendah.

Langkah Kedua – menurunkan paras kolesterol jahat

Menurunkan paras LDL (kolestrol jahat) di dalam darah dengan pengambilan Omega Guard. Omega Guard akan membantu meningkatkan paras HDL (kolestrol baik) di dalam darah secara semulajadi.

Langkah Ketiga – menguatkan jantung

Menguatkan jantung dengan pengambilan CoQ-Trol Plus. CoQ-Trol Plus ni bertindak membekalkan enzim CoQ yang amat diperlukan oleh jantung untuk bekerja. Tanpa kehadiran enzim CoQ yang mencukupi, jantung akan menjadi lemah seterusnya menyebabkan seseorangg mendapat serangan jantung.

Langkah Keempat – melindungi sel jantung

Melindungi sel jantung daripada penuaan, membaikpulih sel jantung yang telah rosak dan memelihara kesihatan salur darah dengan pengambilan Vivix. Kandungan resveratrol di dalam Vivix melindungi dan membaiki sehingga peringkat sel DNA.

ubat sakit jantung

 

Untuk dapatkan suplemen kesihatan jantung atau info lanjut, boleh wasap saya ya..

Sebab saya nak anda dapat info yang sahih dan jelas.

Fyda – 012 621 1883 (www.wasap.my/60126211883)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.