Monthly Archives: October 2016

Masih Adakah Harapan Untuk Pesakit Kanser Hidup Macam Orang Normal?

Masih Adakah Harapan Untuk Pesakit Kanser Hidup Macam Orang Normal? Kanser adalah antara penyakit yang boleh membawa kepada kematian. Bila disahkan menghidap kanser sebenarnya ramai orang dah putus harapan, dah patah semangat. Tapi ramai juga pesakit kanser yang berjaya melawan penyakitnya hingga kembali sihat seperti biasa. Harapan dalam diri dan sokongan orang sekeliling adalah kunci untuk pesakit-pesakit ini melawan takdir […]

Read more

Tips Atasi Masalah Kewangan Mahasiswa

Tips Atasi Masalah Kewangan Mahasiswa Masa saya belajar dulu, maksud saya di universiti, saya dapat biasiswa. Memang banyaklah bagi seorang budak kampung yang tak pernah terdedah kepada dunia materialistik. Memang rasa kaya sangat. Tapi, kehidupan sebagai seorang pelajar, sibuk macammana pun sebenarnya masih lagi ada masa untuk enjoy. Tah2 mungkin zaman tu lagi banyak enjoy daripada study pun. Masa tu […]

Read more

Kenapa Soya Penyebab Kanser Payudara?

Kenapa Soya Penyebab Kanser Payudara? Saya rasa budaya membaca dah makin meningkat dalam masyarakat kita. Sebabnya bila saya suggest ESP Shakleee kepada sesiapa untuk apa2 masalah yang dihadapi, biasanya gastrik sebab saya dulu pun alami gastrik yang agak teruk & keadaan berubah lebih baik selepas amalkan ESP Shakleee. Bukan nak kata sekarang ni totally bagus, tapi lebih baik. Mereka2 ni […]

Read more

Ibu Hamil Kejang Kaki Wajib Baca Artikel Ni

Ibu Hamil Kejang Kaki Wajib Baca Artikel Ni Kehamilan adalah waktu yang cukup dinantikan wanita yang berkahwin. Namun, tempoh yang memakan masa hampir setahun ini mempunyai pelbagai risiko dan pengalaman yang berbeza antara setiap wanita. Keletihan adalah perkara yang biasa dialami oleh wanita hamil, terutamanya bagi wanita bekerja. Waktu malam adalah waktu yang ditunggu-tunggu untuk melelapkan mata dan kalau boleh […]

Read more

9 Tanda Mungkin Ketulan Payudara Adalah Kanser

9 Tanda Mungkin Ketulan Payudara Adalah Kanser Sepanjang minggu lepas, saya terima ramai pesakit perempuan yang mengadu masalah pada payudara. Ada yang mengadu ada ketulan, ada yang sakit dan ada yang bengkak susu. Dalam sehari, boleh dikatakan 2-3 orang datang mengadu dan bertanya kepada saya di komen. Syukur sangat sebab sekarang ni ramai wanita yang ada kesedaran kesihatan dan ambil […]

Read more