Monthly Archives: March 2016

Cara Merawat Sakit Lutut Semulajadi Dan Elakkan Kos Pembedahan Yang Mahal

Cara Merawat Sakit Lutut Semulajadi Dan Elakkan Kos Pembedahan Yang Mahal Asiah ialah seorang wanita yang sangat menarik. Namun, tak ramai yang tahu penderitaan yang ditanggung oleh Asiah sejak kemalangan yang menimpanya semasa remaja. Asiah pandai menyembunyikan kaki kanannya yang sebenarnya sedikit senget ke luar dan sebenarnya berjalan menjadi cabaran yang agak besar. Semasa remaja, Asiah seorang yang aktif bersukan […]

Read more

Ketahui Faktor Risiko Slip Disc, Bukan Flight Attendants Sahaja

Ketahui Faktor Risiko Slip Disc, Bukan Flight Attendants Sahaja Viral kisah flight attendants ramai yang sakit slipped disc (tulang belakang lari sikit) kerana banyak tolong orang angkat barang yang berat ke overhead bin. Rupanya mengangkat beg itu bukan skop kerja pramugara atau pramugari, tetapi mereka melakukan dengan penuh ikhlas walaupun akhirnya memberi risiko kepada diri sendiri. Eh, main skop-skop kerja […]

Read more

Siapa Perlukan ESP Shaklee? Bukan Soya Bahaya Ke?

Siapa Perlukan ESP Shaklee? Bukan Soya Bahaya Ke? Dulu-dulu Energizing Soy Protein Shaklee (ESP) sangat popular dikalangan wanita-wanita terutama yang bergelar ibu kerana biasanya dikaitkan dgn mak-mak menyusu dan berfungsi sebagai penggalak susu atau milk booster. Tapi sebenarnya, persepsi ini dah berubah dan ramai yang sedar bahawa ESP ni diperlukan oleh semua orang. Tapi, ramai yang mengelakkan soya kerana soya […]

Read more

Cara Kecutkan Fibroid Dari 7cm ke 2cm Dalam Masa Seminggu

Cara Kecutkan Fibroid Dari 7cm ke 2cm Dalam Masa Seminggu Hasnah tak sabar-sabar menanti kehadiran sepupunya, Rita yang paling rapat dengannya sejak kecil yang akan pulang dari US hari ini. Rumahnya akan menjadi kunjungan pertama Rita kerana suami Hasnah yang akan menjemputnya di lapangan terbang. Dah tentu anak-anak Hasnah turut serta. Lagipun Rita pulang bersama suaminya, mat saleh yang ditemui […]

Read more

9 Penyebab Kencing Berdarah, Yang No.5 Mesti Ramai Tak Sangka

9 Penyebab Kencing Berdarah, Yang No.5 Mesti Ramai Tak Sangka Walaupun jarang-jaang sangat orang perhatikan air kencing selepas dah buang air tu, tapi agak mustahil sebenarnya kalau sepintas lalu pun tak terpandang. Tapi kalau dah nampak merah macam darah dalam mangkuk tandas tu sepintas lalu, mesti kali kedua buang air akan pandang betul-betul nak tengok kan? Siapa tak takut kalau […]

Read more

Suamiku Kurang Tenaga, Tak Tahan Dikutuk Oleh Kawan-Kawan

Suamiku Kurang Tenaga, Tak Tahan Dikutuk Oleh Kawan-Kawan Suamiku, A ialah orang yang sangat aktif bermain volleyball dan merupakan bintang atau champion dikalangan kawan-kawannya. Tapi sejak dia mengalami kecederaan otot beberapa tahun lepas, dia tidak boleh bertahan lama bila bermain kerana sakitnya pasti kembali. Dan tenaganya juga tak macam dulu, cepat sangat dia pancit. Aku tahu hatinya sakit bila digelakkan kawan-kawan sebab […]

Read more