2 Cara Tingkatkan Kecerdasan Otak Yang Terbukti Berkesan

tingkatkan kecerdasan otak

2 Cara Tingkatkan Kecerdasan Otak Yang Terbukti Berkesan

Otak manusia adalah 1 teknologi yang sangat hebat dan tidak dapat ditandingi oleh mana-mana komputer di dunia. Namun begitu, ramai orang yang mengalami tekanan dalam hidup dan mendapati fungsi otaknya semakin menurun. Ini bukan salah otak, tapi salah pengurusan otak.

Saya ingin berkongsi mengenai 2 jenis makanan tambahan yang sangat penting untuk perkembangan sel-sel otak manusia.

tingkatkan kecerdasan otak

Memang pandai otak ni, mengaku dia paling penting

1. Lecithin

Lecithin sering dikaitkan dengan penurunan berat badan kerana fungsinya yang boleh memecahkan lemak-lemak degil dalam badan.

Sedikit yang tahu fungsi lecithin untuk otak.

Lecithin sebenarnya merupakan makanan otak dan saraf. Ia membantu sel-sel otak berkembang, membantu pemindahan saraf impuls dalam otak dan memainkan peranan dalam memori jangka pendek. Sebab itu, jika anda terlupa mana letak barang, selalu tertinggal barang dan sebagainya, mungkin anda mengalami masalah kekurangan lecithin.

Lecithin juga adalah salah 1 komponen yang membentuk pelindung kepada fiber-fiber saraf. Tanpa lapisan ini, fungsi saraf menjadi kurang efisien. Sebab itu, orang yang menderita penyakit multiple sclerosis, fibromyalgia dan masalah saraf yang lain menunjukkan kesan positif dengan pengambilan lecithin.

Pesakit Alzheimer (nyanyuk) disarankan untuk mengambil 7000mg lecithin sehari untuk memulihkan ingatan.

Untuk anda yang mengalami masalah insomnia atau sukar tidur, lecithin boleh membantu meningkatkan neurotransmitter yang menggalakkan proses tidur. Jadi, lecithin mungkin boleh membantu anda.

Saya sertakan testimonial seorang ibu yang sangat berpuas hati perubahan anaknya selepas mengamalkan lecithin.

lecithin shaklee baik untuk otak

Waalaikumusalam.. so far so good. Dia kata dulu lepas baca buku bila nak buat exercise sure kena refer balik sebab lupa, skrg lepas study dia boleh jawab soalan tanpa refer pada buku lagi… senang cerita anak kata kata tak dia cepat pick up lah sekarang

2. Omega Guard

Omega Guard pula adalah minyak ikan yang dieskstrak daripada ikan laut dalam yang terbaik di dunia. Semua orang tahu minyak ikan mengandungi DHA dan EPA yang baik untuk merangsang ketajaman otak.

otak cepat pick up

Puan Norita Idris

Lecithin membantu meningkatkan daya ingatan serta sangat bagus dalam membantu proses pembuangan yang lebih lawas.

Anak-anak saya dah amalkan dengan konsisten selain dari Omega Guard Shaklee. Sangat mudah bila dua beradik dah pandai makan.

Mereka makan setiap hari 2-3 biji Lecithin, 1 biji Omega, 1-2 biji Ostematrix, 1 biji Carotomax, minum ESP+PD+Mealshake setiap pagi dan malam.

Jika anda nak buat tempahan atau saja nak sembang-sembang, boleh hubungi saya Fyda 012 621 1883

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.